skład / składniki
metoda gotowania
1. Białka jaj wkładamy wcześniej do lodówki na około 20 minut, ponieważ białka o temperaturze pokojowej są dość trudne do ubicia w pianę.
2. Włącz piekarnik na 180-200 stopni Celsjusza, w zależności od mocy piekarnika i wybranego trybu pieczenia.
3. Schłodzone białka wkładamy do głębokiej miski i mikserem z dużą prędkością ubijamy w gęstą białą pianę. W takim przypadku stopniowo dodajemy cukier puder do miski w małych partiach. Podczas wyjmowania trzepaczek miksera pianka białkowa powinna sięgnąć po nie w postaci ostrych szczytów.
4. Osobno zagniatamy twaróg i mieszamy go szpatułką lub łyżką do miski z ubitymi białkami. Należy to zrobić ostrożnie, nie pozwalając, aby piana białkowa opadła. W takim przypadku potrzebujesz niesłodzonego twarogu, ale możesz użyć masy twarogowej lub twarogu.Następnie musisz dostosować ilość cukru pudru w przepisie. Twaróg najpierw (jeśli to konieczne, jeśli jest ziarnisty) należy zmielić przez drobne sito, aby uzyskać jednorodną konsystencję.
5. Wiórki kokosowe również wsypujemy do miski i delikatnymi ruchami mieszamy w cieście.
6. Dodaj wanilinę do ciasta dla smaku (możesz zastąpić cukier waniliowy, ale potem włóż trochę więcej).
7. Połóż pergamin na blasze do pieczenia i łyżeczką lub łyżeczką deserową, uprzednio zwilżoną wodą, delikatnie przenieś ciasto na pergamin w postaci małych kulek. Ponieważ ciasto jest dość miękkie, kulki nie są gładkie i okrągłe, ale trochę z nierównymi krawędziami. Ale nie ma to odzwierciedlenia w doskonałym smaku tych ciasteczek.
8. Wkładamy blachę do pieczenia do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut, w zależności od wielkości kokosa. Pieczą się bardzo szybko, gdy tylko się zrumienią - natychmiast wyjmij.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g