skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić kanapki, kroimy odpowiednie kawałki szarego lub ciemnego chleba.
Krok 2:
Podgrzej patelnię na kuchence, dodając do niej 100 gr. oliwy z oliwek i równomiernie rozprowadzając pędzelkiem.
Krok 3:
Nacieramy na grubej tarce Sery twarde, mamy & quot; parmezan & quot;.
Krok 4:
Pocieraj średniej wielkości ogórek na drobnej tarce.
Krok 5:
Odcedź powstały sok z ogórka z miski.
Krok 6:
W misce do startego ogórka dodaj 0,5 herbaty.L. sos sojowy.
Krok 7:
Dodaj również 2 łyżki.l kwaśna śmietana.
Krok 8:
Dodaj 6 sztuk. krewetki królewskie i do smaku mieszankę papryki.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.
Krok 10:
Rozłóż dwie kromki chleba na gorącej patelni i dobrze usmaż z obu stron.
Krok 11:
Drobno posiekaj gałązki kolendry.
Krok 12:
Dodając posiekaną kolendrę do wspólnego pojemnika, dokładnie wymieszaj.
Krok 13:
Opiekane kawałki chleba pocieramy ząbkiem czosnku.
Krok 14:
Rozłóż starty ser na kawałkach chleba.
Krok 15:
Na wierzchu sera rozprowadzamy przygotowaną mieszankę ogórka, ziół i krewetek.
Krok 16:
Kanapki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5 minut i doprowadzamy do gotowości. Kanapki gotowane w piekarniku są szczególnie aromatyczne, ponieważ chleb jest nasycony wszystkimi składnikami, a stopiony ser nabiera apetycznego i osobliwego smaku.
niesamowite kanapki z przekąskami przygotujemy dzisiaj dla naszych ulubionych! Gotują się bardzo szybko, a smak krewetek wraz z serem okazuje się bosko delikatny, tajemniczy i bardzo, bardzo smaczny.
Twoje kobiety docenią nasz przepis!!!
krewetki królewskie są dość dużym gatunkiem skorupiaków, z każdym dniem stają się coraz bardziej popularne i są używane do przygotowywania wielu różnych potraw. Po zakupie świeżo mrożonych krewetek w sklepie sprawdź ich jakość po rozmrożeniu. Jeśli są świeże, mięso powinno być lekko wilgotne i gęste, a zapach powinien być morski i mieć lekki aromat morski. Zbyt miękkie lub twarde mięso jest oznaką zepsucia, więc nie powinieneś kupować takich krewetek.
ogórki mają unikalne właściwości lecznicze, które są po prostu niezbędne dla funkcjonowania i zdrowia organizmu, mają pozytywny wpływ na wszystkie układy i narządy człowieka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g