Łatwe kanapki z serem i krewetkami

pyszne, aromatyczne kanapki dla naszych ulubionych! Szybka i łatwa w przygotowaniu przystawka z serem, ogórkami i krewetkami królewskimi, które nadają potrawie niepowtarzalny i delikatny smak!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 9 g
tłuszcze 64 % 27 g
węglowodany 14 % 6 g
309 kcal
IG: 29 / 71 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić kanapki, kroimy odpowiednie kawałki szarego lub ciemnego chleba.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podgrzej patelnię na kuchence, dodając do niej 100 gr. oliwy z oliwek i równomiernie rozprowadzając pędzelkiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nacieramy na grubej tarce Sery twarde, mamy & quot; parmezan & quot;.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pocieraj średniej wielkości ogórek na drobnej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odcedź powstały sok z ogórka z miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    W misce do startego ogórka dodaj 0,5 herbaty.L. sos sojowy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj również 2 łyżki.l kwaśna śmietana.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj 6 sztuk. krewetki królewskie i do smaku mieszankę papryki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż będą gładkie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż dwie kromki chleba na gorącej patelni i dobrze usmaż z obu stron.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Drobno posiekaj gałązki kolendry.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodając posiekaną kolendrę do wspólnego pojemnika, dokładnie wymieszaj.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Opiekane kawałki chleba pocieramy ząbkiem czosnku.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż starty ser na kawałkach chleba.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Na wierzchu sera rozprowadzamy przygotowaną mieszankę ogórka, ziół i krewetek.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Kanapki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5 minut i doprowadzamy do gotowości. Kanapki gotowane w piekarniku są szczególnie aromatyczne, ponieważ chleb jest nasycony wszystkimi składnikami, a stopiony ser nabiera apetycznego i osobliwego smaku.

niesamowite kanapki z przekąskami przygotujemy dzisiaj dla naszych ulubionych! Gotują się bardzo szybko, a smak krewetek wraz z serem okazuje się bosko delikatny, tajemniczy i bardzo, bardzo smaczny.
Twoje kobiety docenią nasz przepis!!!
krewetki królewskie są dość dużym gatunkiem skorupiaków, z każdym dniem stają się coraz bardziej popularne i są używane do przygotowywania wielu różnych potraw. Po zakupie świeżo mrożonych krewetek w sklepie sprawdź ich jakość po rozmrożeniu. Jeśli są świeże, mięso powinno być lekko wilgotne i gęste, a zapach powinien być morski i mieć lekki aromat morski. Zbyt miękkie lub twarde mięso jest oznaką zepsucia, więc nie powinieneś kupować takich krewetek.
ogórki mają unikalne właściwości lecznicze, które są po prostu niezbędne dla funkcjonowania i zdrowia organizmu, mają pozytywny wpływ na wszystkie układy i narządy człowieka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy