biszkoptowe babeczki bananowe
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (do 160 stopni z konwekcją).
Krok 2:

Miąższ bananów rozgnieść na puree.
Krok 3:

Masło rozgnieść z cukrem.
Krok 4:

Dodaj jajka i puree bananowe.
Krok 5:

Dodaj mąkę, sól i proszek do pieczenia, zagniataj ciasto.
Krok 6:

Ułóż w foremkach. piec przez 20 minut, gotowość do sprawdzenia nożem lub drewnianym patyczkiem.
zamiast bananów możesz użyć 2 szklanek sfermentowanego mleka i soku z cytryny(z połowy cytryny)w tym przypadku musisz dodać 230 g mąki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g

