ciasta bezowe łabędzie

bajecznie Białe łabędzie bezowe-spektakularne i romantyczne! Przygotuj się na Walentynki! Wykonanie ich jest bardzo proste i szybkie. Takie ciasta będą świetną zabawą, zwłaszcza dla dzieci.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 14 % 8 g
węglowodany 81 % 46 g
298 kcal
IG: 2 / 4 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Beza: właściwe produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Białka ubić sokiem lub kwasem na niskich obrotach, aż się spienią. Gdy pojawi się piana, zwiększ prędkość do maksimum. Stopniowo wprowadzaj cukier i ubijaj w mikserze przez 10 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy białka zostaną ubite, przenieś je do worka do szprycowania, w którym zrobisz otwór o średnicy 5 mm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na blasze do pieczenia z worka cukierniczego ułożyć & quot;szyje łabędzi & quot; w formie "dwójki & quot; o szerokości 2,5 cm i długości 5 cm. drewnianym patyczkiem wyciągnąć"dzioby łabędzi & quot;. Zrób & quot; skrzydła & quot;: posadź bezę w postaci kółek o średnicy 4 cm i łyżeczką posmaruj połowę kółek po prawej stronie, a połowę po lewej stronie. Posyp bezy cukrem pudrem. Włóż bezę do piekarnika, wysusz w 100 stopniach przez 1 godzinę, a następnie pozostaw do ostygnięcia w piekarniku przez 1 godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Można "skrzydła" zrobić specjalną dyszę, rysując & quot; pióra & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Krem: właściwe produkty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Śmietana powinna być zimna, aby to zrobić, włóż ją do zamrażarki na 15 minut. Ubij śmietanę z cukrem pudrem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto łabędzie: Przenieś krem do worka do szprycowania. Za pomocą dyszy "gwiazdka" uformuj muszle z kremu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przymocuj skrzydła i włóż szyje.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Miłej herbaty! Miłość i szczęście dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy