skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Beza: właściwe produkty.
Krok 2:
Białka ubić sokiem lub kwasem na niskich obrotach, aż się spienią. Gdy pojawi się piana, zwiększ prędkość do maksimum. Stopniowo wprowadzaj cukier i ubijaj w mikserze przez 10 minut.
Krok 3:
Gdy białka zostaną ubite, przenieś je do worka do szprycowania, w którym zrobisz otwór o średnicy 5 mm.
Krok 4:
Na blasze do pieczenia z worka cukierniczego ułożyć & quot;szyje łabędzi & quot; w formie "dwójki & quot; o szerokości 2,5 cm i długości 5 cm. drewnianym patyczkiem wyciągnąć"dzioby łabędzi & quot;. Zrób & quot; skrzydła & quot;: posadź bezę w postaci kółek o średnicy 4 cm i łyżeczką posmaruj połowę kółek po prawej stronie, a połowę po lewej stronie. Posyp bezy cukrem pudrem. Włóż bezę do piekarnika, wysusz w 100 stopniach przez 1 godzinę, a następnie pozostaw do ostygnięcia w piekarniku przez 1 godzinę.
Krok 5:
Można "skrzydła" zrobić specjalną dyszę, rysując & quot; pióra & quot;.
Krok 6:
Krem: właściwe produkty.
Krok 7:
Śmietana powinna być zimna, aby to zrobić, włóż ją do zamrażarki na 15 minut. Ubij śmietanę z cukrem pudrem.
Krok 8:
Ciasto łabędzie: Przenieś krem do worka do szprycowania. Za pomocą dyszy "gwiazdka" uformuj muszle z kremu.
Krok 9:
Przymocuj skrzydła i włóż szyje.
Krok 10:
Miłej herbaty! Miłość i szczęście dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g