ciasto z wątróbką Baur taraga

soczyste ciasto wątrobowe, smaczne i zdrowe!
RamilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 14 g
tłuszcze 21 % 6 g
węglowodany 29 % 8 g
132 kcal
IG: 63 / 38 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

musisz przygotować: maszynkę do mięsa, patelnię (32 cm, możesz mieć inny rozmiar)
1.Przez maszynę do mięsa przepuszczamy wątrobę i cebulę;
2.Dodaj sól, pieprz i jajka do powstałego mięsa mielonego i wymieszaj. (Dla smaku i pakietu można również dodać Nie gotowaną kaszę gryczaną);
3.Umieść siatkę tłuszczu jagnięcego na patelni, aby krawędzie siatki wystawały poza krawędzie patelni;
4.Rozłóż mięso mielone na całej powierzchni patelni na siatce;
5.Wystające krawędzie siatki owijają mięso mielone na górze, pokrywając całą powierzchnię (jeśli pozostaną otwarte obszary, możesz je zamknąć, odcinając kawałki siatki, w których zachodzą na siebie);
6.Rozgrzej piekarnik do 100 stopni, a następnie włóż patelnię do piekarnika i podgrzej do 170 stopni.
7. Gotuj przez około 40 minut.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wątróbka jagnięca - 101   kcal/100g
  • Wołowina - 735   kcal/100g
  • Wątróbka gęsia - 412   kcal/100g
  • Wątróbka Kacza - 405   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gruby brzuch - 897   kcal/100g

Podobne przepisy