skład / składniki
metoda gotowania
musisz przygotować: maszynkę do mięsa, patelnię (32 cm, możesz mieć inny rozmiar)
1.Przez maszynę do mięsa przepuszczamy wątrobę i cebulę;
2.Dodaj sól, pieprz i jajka do powstałego mięsa mielonego i wymieszaj. (Dla smaku i pakietu można również dodać Nie gotowaną kaszę gryczaną);
3.Umieść siatkę tłuszczu jagnięcego na patelni, aby krawędzie siatki wystawały poza krawędzie patelni;
4.Rozłóż mięso mielone na całej powierzchni patelni na siatce;
5.Wystające krawędzie siatki owijają mięso mielone na górze, pokrywając całą powierzchnię (jeśli pozostaną otwarte obszary, możesz je zamknąć, odcinając kawałki siatki, w których zachodzą na siebie);
6.Rozgrzej piekarnik do 100 stopni, a następnie włóż patelnię do piekarnika i podgrzej do 170 stopni.
7. Gotuj przez około 40 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wątróbka jagnięca - 101 kcal/100g
- Wołowina - 735 kcal/100g
- Wątróbka gęsia - 412 kcal/100g
- Wątróbka Kacza - 405 kcal/100g
- Wątroba wołowa - 130 kcal/100g
- Kasza gryczana (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Ciemna mąka gryczana - 333 kcal/100g
- Jasna mąka gryczana - 347 kcal/100g
- Kasza gryczana gotowana - 163 kcal/100g
- Gryka - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gruby brzuch - 897 kcal/100g