nadziewane jabłka w gotowym cieście francuskim

najsmaczniejszy przepis na pieczone jabłka! Nadziewane jabłka orzechami i suszonymi morelami, z rozpływającą się w ustach & quot; pokrywką & quot; z ciasta francuskiego.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 62 % 21 g
187 kcal
IG: 52 / 43 / 5

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odetnij jabłka & quot; pokrywki & quot; i usuń rdzeń.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Tak jest!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój suszone morele na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj orzechy włoskie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wymieszaj orzechy z suszonymi morelami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wypełnij jabłka nadzieniem, dobrze je dociskając.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Lekko posyp stół mąką, ułóż ciasto francuskie, zwiń je w warstwę. Pokrój ciasto na małe paski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Paskami ciasta owinąć wierzch jabłka, zakrywając nadzienie- & quot; pokrywki & quot; do jabłek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przenieś jabłka na blachę do pieczenia. Posmaruj ciasto żółtkiem, posyp cukrem i sezamem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piecz jabłka przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ostudzić i podawać.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego! Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal / 100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy