nadziewane jabłka w gotowym cieście francuskim
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odetnij jabłka & quot; pokrywki & quot; i usuń rdzeń.
Krok 2:
Tak jest!
Krok 3:
Pokrój suszone morele na małe kawałki.
Krok 4:
Posiekaj orzechy włoskie.
Krok 5:
Wymieszaj orzechy z suszonymi morelami.
Krok 6:
Wypełnij jabłka nadzieniem, dobrze je dociskając.
Krok 7:
Lekko posyp stół mąką, ułóż ciasto francuskie, zwiń je w warstwę. Pokrój ciasto na małe paski.
Krok 8:
Paskami ciasta owinąć wierzch jabłka, zakrywając nadzienie- & quot; pokrywki & quot; do jabłek.
Krok 9:
Przenieś jabłka na blachę do pieczenia. Posmaruj ciasto żółtkiem, posyp cukrem i sezamem.
Krok 10:
Piecz jabłka przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ostudzić i podawać.
Krok 11:
Smacznego! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal / 100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g