skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Roztop masło, na przykład na średniej mocy w kuchence mikrofalowej.
Krok 3:
Mieszaj jajka, aż będą gładkie.
Krok 4:
Przesiej cukier puder do miski, aby nie było gęstych grudek.
Krok 5:
Przesiać tam mąkę pszenną, dodać proszek do pieczenia.
Krok 6:
Dodaj mąkę migdałową.
Krok 7:
Dodaj 0,5 łyżeczki. skórki mandarynki.
Krok 8:
Dodaj masę jajeczną do mąki i wymieszaj.
Krok 9:
Połącz powstałą masę z masłem.
Krok 10:
Mieszaj, aż będzie gładkie - a ciasto muale jest gotowe!
Krok 11:
Umyj, osusz, odetnij wierzchołki i pokrój obie mandarynki wraz ze skórką na trzy okrągłe kliny. Ułóż plasterki mandarynki na dnie foremek natłuszczonych olejem roślinnym.
Krok 12:
Dodaj ciasto do kokilek na około 2/3 jego wysokości.
Krok 13:
Piec muale w nagrzanym piekarniku w 160 stopniach przez około 20 minut.
Krok 14:
Aby podać muale, musisz odwrócić go do góry nogami, aby oryginalny projekt plasterka mandarynki był widoczny. Miłego picia herbaty! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g