skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
Krok 2:
Dodaj jajko i śmietanę.
Krok 3:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 4:
Mandarynki obrać, pokroić na pół, ostrożnie, nie uszkadzając zbytnio powierzchni, aby usunąć pestki.
Krok 5:
Umieść w silikonowym naczyniu do pieczenia babeczek, przekrojem do dołu. Głównym sekretem sukcesu jest to, aby średnica mandarynek była jak najbardziej zgodna ze średnicą DNA foremek.
Krok 6:
Napełnij mandarynki surowym ciastem, około 2 łyżki. L., nie trzeba mocno wlewać, ponieważ babeczki wzrosną podczas pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut do & quot; suchej zapałki & quot;.
Krok 7:
Ostrożnie wyjmij gotowe babeczki, Odwróć mandarynkę do góry. Lekko dociśnij wypukłą część od dołu i spłaszcz, na przykład o powierzchnię stołu. W razie potrzeby posyp boki cukrem pudrem, aby proszek nie dostał się na mandarynkę. Miłego picia herbaty! Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g