skład / składniki
metoda gotowania
1. Ponieważ ciasta w tym przepisie są już gotowe, zaczynamy przygotowywać ciasto z bezą. Aby to zrobić, włóż białka do głębokiej miski, wlej tutaj cukier. Ubij białka do stabilnych szczytów za pomocą miksera elektrycznego.
2. Kładziemy ciasta na blasze do pieczenia, każde obficie pokrywamy dżemem porzeczkowym. Na dżem rozłóż przygotowaną bezę, posyp płatkami migdałów. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez pół godziny.
3. Włóż żółtka do rondla, wlej cukier tutaj, zmiel składniki, aż będą gładkie ręczną trzepaczką. Następnie wlej mleko i ekstrakt waniliowy do masy żółtkowej, wymieszaj tą samą trzepaczką. Wlej mąkę do powstałej masy, wymieszaj. Krem powinien być jednolity, bez grudek. Wysyłamy rondel do pieca, gotujemy krem, aż zgęstnieje. W tym samym czasie ciągle mieszaj.
jeśli masa kremowa nadal poszła w grudki, nie musisz się denerwować. Można to naprawić, przecierając krem przez sito. Wtedy będzie miał 100% gładką i jednolitą konsystencję. Ale ponieważ masa jest gorąca, musisz działać ostrożnie, aby się nie poparzyć.
4. Rozłóż zmiękczone masło w dużej głębokiej misce, ubij mikserem, aż będzie puszyste. Następnie w częściach Wprowadzamy krem do masła, za każdym razem ubijając, aż będzie puszysty.
5. Cóż, nadszedł czas, aby złożyć ciasto. Rozłóż krem na jednym z ciast, przykryj drugim ciastem. Ciasto wysyłamy do lodówki na trzy godziny.
po upływie określonego czasu możesz pobrać próbkę.
miłej degustacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Płatki migdałów - 650 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Ciastka piaskowe - 318 kcal/100g