ciasto z kruchym ciastem i bezą

Przygotuj pyszne chrupiące ciasto na herbatę! Prosty przepis! Ciasto z kruchymi ciastami i bezą sprawi, że przyjęcie herbaciane będzie niezapomniane. Taki przysmak można bezpiecznie podawać gościom, domowi również będą mu niezmiernie zadowoleni. Kruche ciasta w połączeniu z kremowym kremem i bezą to Niebiańska Rozkosz! Migdały w cieście podkreślają jego szlachetne pochodzenie i nadają mu doskonały smak. Zastąpienie płatków migdałów innymi orzechami w przepisie nie jest pożądane, chociaż jest to możliwe. Dżem najlepiej wybrać z czarnej porzeczki-jego smak jest najbardziej harmonijny.
nataAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 20 % 12 g
węglowodany 72 % 44 g
302 kcal
IG: 2 / 43 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 30 min

1. Ponieważ ciasta w tym przepisie są już gotowe, zaczynamy przygotowywać ciasto z bezą. Aby to zrobić, włóż białka do głębokiej miski, wlej tutaj cukier. Ubij białka do stabilnych szczytów za pomocą miksera elektrycznego.

2. Kładziemy ciasta na blasze do pieczenia, każde obficie pokrywamy dżemem porzeczkowym. Na dżem rozłóż przygotowaną bezę, posyp płatkami migdałów. Wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez pół godziny.

3. Włóż żółtka do rondla, wlej cukier tutaj, zmiel składniki, aż będą gładkie ręczną trzepaczką. Następnie wlej mleko i ekstrakt waniliowy do masy żółtkowej, wymieszaj tą samą trzepaczką. Wlej mąkę do powstałej masy, wymieszaj. Krem powinien być jednolity, bez grudek. Wysyłamy rondel do pieca, gotujemy krem, aż zgęstnieje. W tym samym czasie ciągle mieszaj.

jeśli masa kremowa nadal poszła w grudki, nie musisz się denerwować. Można to naprawić, przecierając krem przez sito. Wtedy będzie miał 100% gładką i jednolitą konsystencję. Ale ponieważ masa jest gorąca, musisz działać ostrożnie, aby się nie poparzyć.

4. Rozłóż zmiękczone masło w dużej głębokiej misce, ubij mikserem, aż będzie puszyste. Następnie w częściach Wprowadzamy krem do masła, za każdym razem ubijając, aż będzie puszysty.

5. Cóż, nadszedł czas, aby złożyć ciasto. Rozłóż krem na jednym z ciast, przykryj drugim ciastem. Ciasto wysyłamy do lodówki na trzy godziny.

po upływie określonego czasu możesz pobrać próbkę.

miłej degustacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Płatki migdałów - 650   kcal/100g
  • Ekstrakt waniliowy - 321   kcal/100g
  • Ciastka piaskowe - 318   kcal/100g

Podobne przepisy