skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty potrzebne do przepisu.
Krok 2:
Koperek z nożem.
Krok 3:
Zetrzyj kilka ząbków czosnku na drobnej tarce.
Krok 4:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 5:
Włóż 1/2 sera do miski, wbij jajko, dodaj koperek. Dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
W innej filiżance wymieszaj resztę sera, drugie jajko, majonez i czosnek.
Krok 7:
Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce.
Krok 8:
Ziemniaki wymieszać z masą majonezową, solą i pieprzem do smaku.
Krok 9:
Weź odpowiednią formę lub patelnię, posmaruj olejem roślinnym i ułóż bazę ziemniaczaną. Umieść masę serowo-koperkową na wierzchu podstawy równomierną warstwą i włóż formę do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Krok 10:
Piecz przez około 40 minut. aż powstanie złoty kolor.
Krok 11:
Gdy zapiekanka będzie gotowa, wyjmij ją z piekarnika,pokrój na porcje i podawaj. Okazało się, że jest to bardzo smaczna i satysfakcjonująca uczta. Gotuj dla zdrowia! Smacznego dla wszystkich!
używane są najprostsze i najtańsze produkty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g