skład / składniki
metoda gotowania
dla podstawy: drobno posiekaj pierś z kurczaka i wrzuć do blendera, dodaj jajka i dokładnie posiekaj prawie na mięso mielone. Przykryj blachę do pieczenia folią lub papierem do pieczenia i rozłóż zawartość, równomiernie rozprowadzając. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut.
SOS: zalej pomidory wrzącą wodą, aby usunąć skórkę. Po oczyszczeniu przetrzyj przez sito, aby uzyskać puree. Dodaj łyżkę do powstałej masy.l pasta pomidorowa. Mieszać.
nadzienie: wszystkie składniki nadzienia należy umyć i posiekać, ser zetrzeć na drobnej tarce.
montaż. Po przygotowaniu bazy posmaruj ją powstałym sosem i rozłóż wszystkie składniki nadzienia, z wyjątkiem sera. Włóż pizzę do piekarnika. Gdy do końca gotowania pozostanie 5 minut, posyp serem na wierzchu. Wszystko gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g