jagodowo-jabłkowy Clafouti

wspaniałe śniadanie. Gotuje się szybko i bardzo smacznie. . Z serii: goście na wyciągnięcie ręki. Możesz gotować z dowolnymi jagodami lub owocami.
NatochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 10 % 3 g
węglowodany 76 % 22 g
125 kcal
IG: 27 / 0 / 73

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

wymieszaj wszystkie składniki (z wyjątkiem owoców) w blenderze. Ciasto okazuje się nieco cieńsze niż naleśnik.
posmaruj patelnię masłem, posyp cukrem. Połóż jagody z jabłkami, posyp cukrem.
wlać przygotowane ciasto.
piec w 200 * - 30 min.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g
  • Nalewka waniliowa - 250   kcal/100g

Podobne przepisy