ciasteczka ze śmietaną
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Cukier wcieramy w margarynę i dodajemy jajka pojedynczo.
Krok 2:
Dodaj kakao i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Dodaj mąkę i uformuj ciasto. I schładzamy w lodówce przez 30 minut, a tymczasem przygotowujemy nadzienie.
Krok 4:
Bierzemy bitą śmietanę i dodajemy do niej jogurt i cukier. dobrze wymieszaj w mikserze, aż zgęstnieje.
Krok 5:
Bierzemy ciasto z lodówki i kroimy ciasto jak na zdjęciu i wyciskamy koła szklanką lub kubkiem.Piec 20 minut 180 stopni.
Krok 6:
Schłodzić ciasteczka na ruszcie, posmarować śmietaną i połączyć parami.
Krok 7:
Umieść trochę na zimno. Smacznego!!!
gotuje się szybko. Pyszne, pachnące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g