skład / składniki
metoda gotowania
1 Włóż Saurę do miski, wybierz duże kości, rozgnieć rybę widelcem.
2 jajka wstępnie ugotować, ostudzić i zetrzeć na tarce, zetrzeć na płytkiej. Dodałam do ryb.
3 zetrzyj ser i dodaj do ryby z jajkami. Następnie dodaj majonez i wymieszaj. Możesz przejechać zieloną cebulę(robię bez niej).
4 włącz piekarnik na 180 C, ostrożnie otwórz ciasta, weź odpowiednie naczynie do pieczenia(nie smaruj). Nasmaruj każdą warstwę (nie smarowałem górnej,więc wygodniej jest wziąć ją podczas jedzenia) możesz zrobić każdą warstwę osobno,ale za każdym razem musisz dodać majonez (ryba+majonez,jajko+majonez,cebula+majonez, a na samej górze ser+majonez).
5 Gdy wszystkie warstwy są nasmarowane, włóż do piekarnika na 15 minut i ciasto jest gotowe, smacznego.)))
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g
- Ciasta francuskie - 358 kcal/100g