ciasto z saury w puszkach z gotowych ciast

obfite, szybkie, można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło.
MarieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 15 g
tłuszcze 45 % 20 g
węglowodany 20 % 9 g
242 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1 Włóż Saurę do miski, wybierz duże kości, rozgnieć rybę widelcem.
2 jajka wstępnie ugotować, ostudzić i zetrzeć na tarce, zetrzeć na płytkiej. Dodałam do ryb.
3 zetrzyj ser i dodaj do ryby z jajkami. Następnie dodaj majonez i wymieszaj. Możesz przejechać zieloną cebulę(robię bez niej).
4 włącz piekarnik na 180 C, ostrożnie otwórz ciasta, weź odpowiednie naczynie do pieczenia(nie smaruj). Nasmaruj każdą warstwę (nie smarowałem górnej,więc wygodniej jest wziąć ją podczas jedzenia) możesz zrobić każdą warstwę osobno,ale za każdym razem musisz dodać majonez (ryba+majonez,jajko+majonez,cebula+majonez, a na samej górze ser+majonez).
5 Gdy wszystkie warstwy są nasmarowane, włóż do piekarnika na 15 minut i ciasto jest gotowe, smacznego.)))

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Saura konserwowa - 88   kcal/100g
  • Ciasta francuskie - 358   kcal/100g

Podobne przepisy