skład / składniki
metoda gotowania
usuń skórę i kości z ud. Lekko odepchnij od strony, z której usunięto kości.Gdy filet zostanie pobity, należy go posolić i pieprzyć według własnych upodobań. Możesz posypać przyprawą. Aby kurczak był bardziej soczysty i delikatny, można go wstępnie marynować lub nie marynować. Suszone morele dokładnie spłukać pod bieżącą wodą i zalać wrzącą wodą przez 10 minut. W takim przypadku suszone morele zmiękną i w pełni ujawnią swój smak.
po rozpuszczeniu wody suszone morele należy wysuszyć, aby nie było na nich nadmiernej wilgoci. Możesz to zrobić za pomocą ręcznika papierowego. Pokrój ser na 6 kostek . Na każdym filecie układamy kostkę sera i dwie szt.suszone morele. Zwijamy w rolkę i mocujemy drewnianym szpikulcem. Dno formy smarujemy olejem słonecznikowym i kładziemy jabłkiem, po przecięciu go w kółko i usunięciu nasion. Ułożyć ciasno bułki, posypać serem, polać sosem. Piec 20-30 min. w temperaturze 200 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g