Roladki z kurczaka z suszonymi morelami i serem

delikatny filet z kurczaka z jasnopomarańczowymi Plamami słonecznych moreli na środku. Bardzo piękne, spektakularne danie na świąteczne i codzienne menu-roladki z kurczaka z suszonymi morelami i serem pieczone w piekarniku. Oryginalnie, co wygląda, co smakuje!
lanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 16 g
tłuszcze 33 % 12 g
węglowodany 22 % 8 g
208 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

usuń skórę i kości z ud. Lekko odepchnij od strony, z której usunięto kości.Gdy filet zostanie pobity, należy go posolić i pieprzyć według własnych upodobań. Możesz posypać przyprawą. Aby kurczak był bardziej soczysty i delikatny, można go wstępnie marynować lub nie marynować. Suszone morele dokładnie spłukać pod bieżącą wodą i zalać wrzącą wodą przez 10 minut. W takim przypadku suszone morele zmiękną i w pełni ujawnią swój smak.

po rozpuszczeniu wody suszone morele należy wysuszyć, aby nie było na nich nadmiernej wilgoci. Możesz to zrobić za pomocą ręcznika papierowego. Pokrój ser na 6 kostek . Na każdym filecie układamy kostkę sera i dwie szt.suszone morele. Zwijamy w rolkę i mocujemy drewnianym szpikulcem. Dno formy smarujemy olejem słonecznikowym i kładziemy jabłkiem, po przecięciu go w kółko i usunięciu nasion. Ułożyć ciasno bułki, posypać serem, polać sosem. Piec 20-30 min. w temperaturze 200 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kurkuma - 325   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy