babeczki biszkoptowe

delikatne babeczki biszkoptowe dla dwojga! Plus świetny powód do używania białek.
KopciuszekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 56 g
254 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej białka do czystej miski, dodaj sok z cytryny i ubijaj ze średnią prędkością miksera, aż powstanie lekka, puszysta piana.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj cukier. Ubij białka z cukrem na miękką pianę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij białka z cukrem na miękką pianę. Dodaj sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj mąkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Szybko, ale delikatnie wymieszaj masę łyżką, od góry do dołu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż ciasto do foremek do muffinek. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piec przez 20-25 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy