babeczki biszkoptowe
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wlej białka do czystej miski, dodaj sok z cytryny i ubijaj ze średnią prędkością miksera, aż powstanie lekka, puszysta piana.
Krok 2:
Dodaj cukier. Ubij białka z cukrem na miękką pianę.
Krok 3:
Ubij białka z cukrem na miękką pianę. Dodaj sól.
Krok 4:
Dodaj mąkę.
Krok 5:
Szybko, ale delikatnie wymieszaj masę łyżką, od góry do dołu.
Krok 6:
Włóż ciasto do foremek do muffinek. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piec przez 20-25 minut.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g