jajecznica po francusku w foremkach

szybkie, smaczne, zdrowe) to danie urozmaica poranne menu. Pieczona jajecznica to świetne i zdrowe śniadanie dla całej rodziny!
TaszkasmirnowaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 9 g
tłuszcze 50 % 11 g
węglowodany 9 % 2 g
128 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

Rozgrzej piekarnik do 200°. Każde jajko wkładamy do formy do ciasta i posypujemy przyprawami, może to być sól i pieprz lub Vegeta. Używam oddzielnych silikonowych foremek, nie trzeba ich niczego smarować i wygodnie je wyjmować. Włóż Formy do piekarnika na 20 minut. Kiełbasę i pomidora kroimy w kostkę i smażymy. Dodaję też trochę czarnego pieprzu i ziół. Smażyć na różowo kiełbasę. Podawaj gotowe danie dekorując serem. Bardzo smaczne! Smacznego)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kiełbasa"amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy