jajecznica po francusku w foremkach
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
Rozgrzej piekarnik do 200°. Każde jajko wkładamy do formy do ciasta i posypujemy przyprawami, może to być sól i pieprz lub Vegeta. Używam oddzielnych silikonowych foremek, nie trzeba ich niczego smarować i wygodnie je wyjmować. Włóż Formy do piekarnika na 20 minut. Kiełbasę i pomidora kroimy w kostkę i smażymy. Dodaję też trochę czarnego pieprzu i ziół. Smażyć na różowo kiełbasę. Podawaj gotowe danie dekorując serem. Bardzo smaczne! Smacznego)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g