skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wyjmij Półfabrykowaną pizzę z zamrażarki wieczorem, włóż do lodówki. Rano ciasto się rozmrozi. Przygotuj niezbędne produkty.
Krok 2:
Ułóż ciasto na blasze do pieczenia, na macie do pieczenia /lub po prostu posmaruj olejem roślinnym/. Przykryj górę ręcznikiem i pozostaw do sprawdzenia podczas przygotowywania nadzienia.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę, pomidory i szynkę. W misce wymieszaj 1 łyżkę. keczup i majonez, trochę świeżych lub suchych ziół, jeśli lubisz suchy czosnek.
Krok 4:
Posmaruj ciasto przygotowanym sosem.
Krok 5:
Posyp cebulą.
Krok 6:
Ułóż szynkę losowo.
Krok 7:
Na wierzchu warstwa pomidorów.
Krok 8:
Pomidory można dodać do soli lub lekko posmarować sosem.
Krok 9:
Zetrzyj ser bezpośrednio na pizzy.
Krok 10:
Natychmiast piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 18-20 minut, na średnim poziomie. Gdy tylko krawędzie się zarumienią, a spód - pizza jest gotowa. Smacznego !
nadzienie i sos mogą być różne, do wyboru.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal / 100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal / 100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Ciasto francuskie drożdżowe - 362 kcal / 100g