pizza szybka z mrożonego ciasta

bardzo szybkie gotowanie, półprodukty pomagają! Zdarza się, że nie ma czasu na wykonanie testu lub nie chcesz. Zawsze jest wyjście-kupiłem półprodukt i pozwól mu leżeć, czekając w zamrażarce na skrzydłach. I nadszedł czas, spraw: posiekaj szybko, co zawsze jest w lodówce, na cieście i w piekarniku !Po 20 minutach gorące, świeże wypieki są gotowe ! Po pokazaniu i upieczeniu siebie nie możesz się martwić, że pod twoją nieobecność rodzina będzie głodna.
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 40 % 19 g
węglowodany 44 % 21 g
290 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wyjmij Półfabrykowaną pizzę z zamrażarki wieczorem, włóż do lodówki. Rano ciasto się rozmrozi. Przygotuj niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ułóż ciasto na blasze do pieczenia, na macie do pieczenia /lub po prostu posmaruj olejem roślinnym/. Przykryj górę ręcznikiem i pozostaw do sprawdzenia podczas przygotowywania nadzienia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebulę, pomidory i szynkę. W misce wymieszaj 1 łyżkę. keczup i majonez, trochę świeżych lub suchych ziół, jeśli lubisz suchy czosnek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj ciasto przygotowanym sosem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Posyp cebulą.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż szynkę losowo.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na wierzchu warstwa pomidorów.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pomidory można dodać do soli lub lekko posmarować sosem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj ser bezpośrednio na pizzy.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Natychmiast piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 18-20 minut, na średnim poziomie. Gdy tylko krawędzie się zarumienią, a spód - pizza jest gotowa. Smacznego !

nadzienie i sos mogą być różne, do wyboru.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal / 100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal / 100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Ciasto francuskie drożdżowe - 362   kcal / 100g

Podobne przepisy