babeczki dyniowe z twarogiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem, solą i wanilią na puszystą masę.
Krok 3:
Dodaj twaróg i masło. Ponownie ubij.
Krok 4:
Dodaj drobno startą i wyciśniętą dynię i cynamon. Ubić.
Krok 5:
Następnie przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do ciasta. Wymieszać.
Krok 6:
Ciasto włożyć do foremek na muffinki (nie trzeba smarować silikonu). Włóż babeczki dyniowe do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od wielkości twoich kokilek. Po 20 minutach pieczenia sprawdź gotowość wykałaczką (powinna wyjść sucha).Schłodzić gotowe babeczki, wyjąć z foremek i udekorować według uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g