babeczki dyniowe z twarogiem

Miękkie, Delikatne babeczki przypadną do gustu wszystkim. Babeczki dyniowe przygotowane według tego przepisu są miękkie, delikatne i bardzo smaczne.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 24 % 13 g
węglowodany 62 % 34 g
277 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do gotowania

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka z cukrem, solą i wanilią na puszystą masę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj twaróg i masło. Ponownie ubij.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj drobno startą i wyciśniętą dynię i cynamon. Ubić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do ciasta. Wymieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto włożyć do foremek na muffinki (nie trzeba smarować silikonu). Włóż babeczki dyniowe do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia zależy od wielkości twoich kokilek. Po 20 minutach pieczenia sprawdź gotowość wykałaczką (powinna wyjść sucha).Schłodzić gotowe babeczki, wyjąć z foremek i udekorować według uznania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy