okruchy ziemniaków w folii

Super pyszne danie dla rodziny i gości! Okruchy ziemniaków to urocza nazwa gorącej przekąski, którą można urozmaicić tak bardzo, jak pozwala na to fantazja! Powiem ci teraz, jak gotuję to danie i co podaję, ale możesz wymyślić własne opcje i podzielić się nimi)
FeruzoldaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 55 % 18 g
węglowodany 30 % 10 g
214 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

umyj ziemniaki, osusz, zrób kilka nakłuć widelcem na każdej bulwie,a następnie zawiń ziemniaki osobno w folię. Rozłóż bułki na blasze do pieczenia lub w naczyniu do pieczenia, a następnie włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez godzinę.

szynkę kroimy w drobną kostkę. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce. Łączymy szynkę z serem. Drobno posiekaj pietruszkę, Dodaj do szynki wraz z majonezem, a następnie sól i pieprz, wymieszaj. Pierwsze nadzienie jest gotowe.

połącz majonez z musztardą, zetrzyj ogórki, Dodaj do powstałej mieszanki majonezowo-musztardowej. Drobno posiekaj koperek, Dodaj do sosu wraz z kaparami i czosnkiem przepuszczonym przez prasę. Wszystko dokładnie mieszamy i otrzymujemy pyszny sos tatarski do nadzienia:)

paluszki krabowe pokroić w małe kostki, zetrzeć ser, połączyć składniki razem, doprawić majonezem, solą, pieprzem do smaku, wymieszać. To jest trzecie wypełnienie.

w tym czasie ziemniaki są prawdopodobnie gotowe, więc wyjmujemy je z piekarnika, rozpakowujemy, wykonujemy nacięcie w kształcie krzyża na każdej bulwie, lekko ugniatamy mięso widelcem, rozprowadzamy po kawałku masła i nadziewamy nadzieniem.

podawaj na gorąco.

Poczęstuj się sam i poczęstuj swoją rodzinę, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy