pieczarki nadziewane twarogiem i szpinakiem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
to bardzo proste. Myjemy i myjemy pieczarki, wycinamy im nogi. Drobno posiekaj nogi i smaż na oleju, dodaj drobno posiekany szpinak, sól i pieprz. Dodaj twarożek (najlepiej tłusty, domowy) do jeszcze gorącego nadzienia, kremowy ser. Nadziewamy czapki, posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika, aż ser się zrumieni.
pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g