pieczarki nadziewane twarogiem i szpinakiem

pyszna przekąska! Zaskocz siebie i swoich bliskich tak prostym, ale bardzo apetycznym daniem! Przepis jest bardzo prosty i szybki. Podobał mi się smak i konsystencja. Od męża 10 punktów w systemie 10-punktowym)
PolochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 7 g
tłuszcze 56 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
105 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

to bardzo proste. Myjemy i myjemy pieczarki, wycinamy im nogi. Drobno posiekaj nogi i smaż na oleju, dodaj drobno posiekany szpinak, sól i pieprz. Dodaj twarożek (najlepiej tłusty, domowy) do jeszcze gorącego nadzienia, kremowy ser. Nadziewamy czapki, posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika, aż ser się zrumieni.
pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy