domowe ciasteczka Tiramisu z mascarpone
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
ciasteczka na wspaniały deser są dość proste w przygotowaniu.
1. Ostrożnie oddziel żółtka od białek w różnych pojemnikach. Ubij białka z połową cukru czystą, suchą trzepaczką lub mikserem na gęstą pianę. Ubij żółtka z pozostałym cukrem, aż będą gęste.
2. Delikatnie wymieszaj i dodaj przesianą mąkę.
3. Przenieś do torby cukierniczej i wyciśnij na kształt kiełbasy. Piec w 180 stopniach nie dłużej niż 10 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g