skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wlej 1 łyżkę do patelni. l oliwa z oliwek, tryb grzyby i wyślij na patelnię.
Krok 3:
Posiekaj cebulę i czosnek, podziel na dwie części
Krok 4:
Dodaj pierwszą część cebuli do grzybów i smaż do połowy ugotowanej, soli do smaku
Krok 5:
Pokrój cukinię wzdłuż długich warstw o grubości 2 mm
Krok 6:
Trzy sery na grubej tarce
Krok 7:
Wlej 1 łyżkę na patelnię. l olej ,smaż mięso mielone, dodaj drugą część cebuli z czosnkiem, sól do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez 3-4 minuty
Krok 8:
Dodaj startą marchewkę do mielonego mięsa i wymieszaj
Krok 9:
Dodaj koncentrat pomidorowy do mięsa mielonego i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3-5 minut i zdejmij z ognia.
Krok 10:
Składanie lasagne. Formę smarujemy oliwą z oliwek i rozprowadzamy cukinię
Krok 11:
Na cukinię rozłożyć mięso mielone, posypać ziołami i polać sosem (SOS jajka ubić w pianę, dodać kefir i otręby, wszystko dobrze wymieszać, sól do smaku)
Krok 12:
Rozłóż kolejną warstwę cukinii na farszu
Krok 13:
Rozłóż warstwę grzybów, posyp ziołami i polej sosem
Krok 14:
Rozłóż ostatnią warstwę cukinii, polej pozostałym sosem
Krok 15:
Posyp pozostałymi ziołami i serem
Krok 16:
Wysyłamy do piekarnika na 35-40 minut w temperaturze 170-175 stopni
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal / 100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g
- Otręby - 165 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g