pieczone awokado

Szybki, prosty, satysfakcjonujący, smaczny - spróbuj .
AnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 5 g
tłuszcze 58 % 14 g
węglowodany 21 % 5 g
142 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

awokado przecinamy na pół, z każdego plasterka łyżeczką zwracamy uwagę na nadmiar miąższu, rozbijamy jajko na zagłębienie, posypujemy posiekanym pomidorem, solą, pieprzem, wkładamy do piekarnika 200 C na 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy