bułeczki z rodzynkami twarogowymi

pyszne, proste, szybkie-miłej herbaty!
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 5 % 3 g
węglowodany 80 % 44 g
236 kcal
IG: 2 / 23 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

rodzynki gotować na parze z wrzącą wodą, w międzyczasie wymieszać wszystkie składniki w misce. Ciasto nie powinno być zbyt ciasne.

dodaj rodzynki do ciasta, wyłóż blachę do pieczenia papierem i rozłóż bułki łyżką.

włóż do piekarnika w temp 190 na 25-30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Kwaśne mleko - 60   kcal/100g

Podobne przepisy