skład / składniki
metoda gotowania
przed rozpoczęciem gotowania przygotuj wszystkie produkty z listy:
- połóż przyprawy i sosy na stole, aby były pod ręką;
- ugotuj ryż;
- opłucz i osusz kurczaka;
- paprykę Tarkin umyć, osuszyć, obrać z nasion i pokroić na 2 części - łódkami;
- pokrój fetę;
- awokado umyć, obrać i pokroić.
podczas gotowania ryżu marynuj kurczaka w mieszance papryki, soli i chili.
rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu na głębokiej patelni i smaż przygotowanego kurczaka przez kilka minut z każdej strony.
napełnij kurczaka piwem i gotuj przez 20-30 minut, aż piwo wyparuje do połowy.
podziel kurczaka widelcami bezpośrednio na patelni, dodaj ryż, fasolę, sos chili i połowę kolendry, smaż przez chwilę, aby połączyć smaki.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
rozłóż połówki papryki na wysmarowanej oliwą blasze do pieczenia i napełnij przygotowaną mieszanką.
piec do miękkości pieprzu-20 minut.
przenieś paprykę na talerz, połóż ser i awokado na wierzchu i posyp resztkami kolendry.
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal / 100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal / 100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Fasola suszona Biała surowa - 340 kcal/100g
- Fasola suszona Biała gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona surowa - 343 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola konserwowana w sosie pomidorowym - 63 kcal/100g
- Suszona fasola mung nie gotowana - 340 kcal / 100g
- Fasola mung kiełkowana na surowo - 350 kcal/100g
- Fasola czarna - 58 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Pieprz Tarkiński - 40 kcal/100g