nadziewane bajgle twarogowe
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Ubij jajka z cukrem.
2. Dodaj twaróg, olej roślinny i wymieszaj.
3. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. W razie potrzeby możesz dodać wanilinę.
4. Wyślij mąkę do jajek z twarogiem.
4. Zagnieść ciasto, zwinąć w kulkę, owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę.
5. Po upływie czasu podziel ciasto na 3 części.
6. Rozwałkuj każdą część w okrąg i pokrój na 8 trójkątów.
7. Umieść nadzienie, takie jak dżem truskawkowy, możesz zrobić bez nadzienia, po prostu posyp cynamonem i cukrem, zwiń bajgle.
8. Połóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia i posmaruj wierzch ubitym żółtkiem.
9. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 20-30 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g