nadziewane bajgle twarogowe

pyszne na herbatę: weź przepis i biegnij gotować).
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 13 % 8 g
węglowodany 73 % 47 g
294 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Ubij jajka z cukrem.
2. Dodaj twaróg, olej roślinny i wymieszaj.
3. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. W razie potrzeby możesz dodać wanilinę.
4. Wyślij mąkę do jajek z twarogiem.
4. Zagnieść ciasto, zwinąć w kulkę, owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę.
5. Po upływie czasu podziel ciasto na 3 części.
6. Rozwałkuj każdą część w okrąg i pokrój na 8 trójkątów.
7. Umieść nadzienie, takie jak dżem truskawkowy, możesz zrobić bez nadzienia, po prostu posyp cynamonem i cukrem, zwiń bajgle.
8. Połóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia i posmaruj wierzch ubitym żółtkiem.
9. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 20-30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy