chipsy pita z serem jajecznym i kiełbasą

zdrowe chipsy? Łatwo).
kucharz-czajnikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 12 g
tłuszcze 53 % 20 g
węglowodany 16 % 6 g
247 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ubij jajko widelcem (lub trzepaczką). Dodaj śmietanę, posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz. Możesz dodać inne przyprawy do swojego gustu. Zetrzyj ser na drobnej tarce, kiełbasę również (lub posiekaj w blenderze). Pocięłam chleb pita na 4 części, aby zmieścił się na desce, aby nie zarysować blatu podczas dalszego cięcia chleba pita na "chipsiny").

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc następnie smaruję chleb pita powstałą mieszanką śmietany, jajek i przypraw. Lepiej nie przesadzać, ponieważ chleb pita szybko się rozpuszcza, a następnie przykleja się do blachy do pieczenia. Posmarowany sosem pita posypuję serem - na chipsy serowe lub kiełbasę. Pociąłem powstały arkusz na kwadraty (lub cokolwiek Fantasia garazda, miałem wystarczającą fantazję na kwadraty)). Przykrywam blachę do pieczenia pergaminem, nie smaruję jej (aby nie dodawać dodatkowych kalorii)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200*przez 7-10 minut, nie więcej. A vois la zdrowe chipsy są gotowe! Cóż, prawie zdrowe, jeśli nie weźmiesz pod uwagę kiełbasy))). Smaczne i ciepłe i schłodzone.

ogólnie rzecz biorąc, dziewczyny, możesz zmienić smak chipsów, wybierając inny ser i kiełbasę. Jedyną rzeczą jest to, że lepiej nie brać kiełbasy ze smalcem - nie ściera się na tarce, ale jeśli Blender jest łatwy). Lepiej jest wziąć słony ser. Wybierz również czas gotowania dla siebie, uwielbiam tosty i trzymam 10 minut (patrz zdjęcie gotowych chipsów z kiełbasą)) powodzenia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa"doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy