skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajko widelcem (lub trzepaczką). Dodaj śmietanę, posiekany ząbek czosnku, sól, pieprz. Możesz dodać inne przyprawy do swojego gustu. Zetrzyj ser na drobnej tarce, kiełbasę również (lub posiekaj w blenderze). Pocięłam chleb pita na 4 części, aby zmieścił się na desce, aby nie zarysować blatu podczas dalszego cięcia chleba pita na "chipsiny").
Krok 2:
Więc następnie smaruję chleb pita powstałą mieszanką śmietany, jajek i przypraw. Lepiej nie przesadzać, ponieważ chleb pita szybko się rozpuszcza, a następnie przykleja się do blachy do pieczenia. Posmarowany sosem pita posypuję serem - na chipsy serowe lub kiełbasę. Pociąłem powstały arkusz na kwadraty (lub cokolwiek Fantasia garazda, miałem wystarczającą fantazję na kwadraty)). Przykrywam blachę do pieczenia pergaminem, nie smaruję jej (aby nie dodawać dodatkowych kalorii)
Krok 3:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200*przez 7-10 minut, nie więcej. A vois la zdrowe chipsy są gotowe! Cóż, prawie zdrowe, jeśli nie weźmiesz pod uwagę kiełbasy))). Smaczne i ciepłe i schłodzone.
ogólnie rzecz biorąc, dziewczyny, możesz zmienić smak chipsów, wybierając inny ser i kiełbasę. Jedyną rzeczą jest to, że lepiej nie brać kiełbasy ze smalcem - nie ściera się na tarce, ale jeśli Blender jest łatwy). Lepiej jest wziąć słony ser. Wybierz również czas gotowania dla siebie, uwielbiam tosty i trzymam 10 minut (patrz zdjęcie gotowych chipsów z kiełbasą)) powodzenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa"doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g