jabłka pieczone z cynamonem i miodem

świetnie komponuje się z lodami lub twarogiem na obiad. Pyszne!
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 17 g
79 kcal
IG: 59 / 0 / 41

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

obierz jabłka, krojąc je na połówki. Na środku każdego dodaj miód i posyp cynamonem. Wyślij do nagrzanego piekarnika do 180°na 30 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy