pieczarki Królewskie nadziewane serem brie

przygotuj ciepłą przekąskę na świąteczny stół! Wykwintne i smaczne! Takie grzyby można gotować na świątecznym stole, na przybycie gości na obiad lub po prostu rozpieszczać krewnych. Spróbuj!
PollyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 6 g
tłuszcze 56 % 10 g
węglowodany 11 % 2 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

1. Oddziel czapki pieczarek od nóg.
2. Posiekaj natkę pietruszki i zieloną cebulę, posiekaj czosnek.
3. Rozgrzej patelnię z masłem, włóż do niej czapki, posyp solą.
4. Smaż przez 1 minutę z każdej strony na dużym ogniu.
5. W naczyniu do pieczenia ułóż smażone czapki grzybowe.
6. Dodaj czosnek do gorącej patelni, na której smażono grzyby. Dodaj natkę pietruszki i zieloną cebulę. Smaż je przez 1 minutę.
7. W przypadku sera brie odetnij skórkę, pokrój ją na kwadraty, z których każdy włóż do czapki grzybowej.
8. Na ser ułożyć prażony czosnek i zioła.
9. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 15 minut.
10. Gotowe pieczarki podawaj na ciepło.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ser "RAM Brie" - 336   kcal/100g
  • Pieczarki Królewskie - 27   kcal/100g

Podobne przepisy