pieczarki Królewskie nadziewane serem brie
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Oddziel czapki pieczarek od nóg.
2. Posiekaj natkę pietruszki i zieloną cebulę, posiekaj czosnek.
3. Rozgrzej patelnię z masłem, włóż do niej czapki, posyp solą.
4. Smaż przez 1 minutę z każdej strony na dużym ogniu.
5. W naczyniu do pieczenia ułóż smażone czapki grzybowe.
6. Dodaj czosnek do gorącej patelni, na której smażono grzyby. Dodaj natkę pietruszki i zieloną cebulę. Smaż je przez 1 minutę.
7. W przypadku sera brie odetnij skórkę, pokrój ją na kwadraty, z których każdy włóż do czapki grzybowej.
8. Na ser ułożyć prażony czosnek i zioła.
9. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 15 minut.
10. Gotowe pieczarki podawaj na ciepło.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ser "RAM Brie" - 336 kcal/100g
- Pieczarki Królewskie - 27 kcal/100g