skład / składniki
metoda gotowania
kluczem do przygotowania sosu warzywnego demi glace jest krojenie warzyw tak cienko, jak to możliwe. Jest to konieczne, aby duża liczba upieczonych różowych powierzchni była duża. Więc:
1. Umyj i obierz warzywa.
2. Buraki, pomidory, korzeń selera i bakłażany pokroić w cienkie plasterki.
3. Pokrój marchewki i czosnek na talerze, cebulę na pierścienie.
4. Posiekaj kapustę.
5. Dynię należy również pokroić w cienkie plasterki.
6. Obierz paprykę z nasion i łodyg, pokrój na cienkie kawałki.
7. Wymieszaj wszystkie przygotowane warzywa w dużej misce, a następnie umieść je na blasze do pieczenia z dość wysokimi bokami.
8. Włóż koncentrat pomidorowy do warzyw, wlej olej roślinny, wlej sól i pieprz.
9. Wszystko dobrze wymieszaj. Wygodnie jest to zrobić rękami.
10. Umieść blachę do pieczenia z warzywami w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 1 godzinę. Czasami mieszaj warzywa. Konieczne jest, aby stały się smażone, rumiane.
11. Wlej wodę na blachę do pieczenia, aby przykryła wszystkie warzywa. Trzymaj je w piekarniku przez kolejne 30 minut.
12. Zawartość blachy do pieczenia przecedzić przez sito, warzywa dokładnie wycisnąć.
gotowy demi glace warzywny przechowuj w zamrażarce, używając w razie potrzeby.
pyszne dania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g