dietetyczne kotlety z mielonego kurczaka i twarogu
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy niezbędne składniki, na zdjęciu brakuje jajek i koperku)
Krok 2:
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy do blendera wraz z czosnkiem i koperkiem. Wszystko to jest dobrze zmielone.
Krok 3:
Wymieszaj mięso mielone z twarogiem (zawsze robię z odtłuszczonym), dodaj cebulę z blendera, jajka, przyprawy do smaku i starannie zagniataj wszystko, aż będzie gładkie.
Krok 4:
Formujemy kotlety i układamy w formie wyłożonej pergaminem. Nie zapominaj, że mięso mielone jest bardzo lepkie, więc Rzeźbimy je rękami zwilżonymi zimną wodą. Piec w 180C 40-50 min.
Krok 5:
Nasze pyszne kotlety są gotowe) Bon Appetit!)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kurczak mielony - 143 kcal/100g