brzuch łososia z ziemniakami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
obierz ziemniaki, grubo posiekaj. Bierzemy garnek i dodając olej, wkładamy przygotowane ziemniaki. Następnie dodaj przyprawy.
po oczyszczeniu brzucha łososia z łusek, zwiń je przyprawami i dodaj kroplę oleju. Po wymieszaniu wszystkiego rozłóż na ziemniakach. Po pokrojeniu imbiru w paski kładziemy go na rybie i posypujemy bułką tartą i solą.
zaleca się umieszczenie glinianego garnka w jeszcze nie rozgrzanym piekarniku. Temperatura wymagana do gotowania wynosi 180 stopni. Po godzinie danie jest gotowe-posyp je koperkiem i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Marynowany imbir - 51 kcal/100g
- Brzuch łososia - 310 kcal/100g