brzuch łososia z ziemniakami

łosoś z ziemniakami w doniczkach-nie tylko bardzo smaczny, ale także piękny! Bardzo lubię ten niezwykły smak i połączenie łososia z ziemniakami, dlatego od czasu do czasu gotuję to danie. Wspomnienia o nieskazitelnym daniu ponownie wpychają mnie do kuchni, aby jeszcze raz powtórzyć to arcydzieło :) spróbujecie?
AlinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 10 g
tłuszcze 33 % 12 g
węglowodany 39 % 14 g
198 kcal
IG: 71 / 0 / 29

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 20 min

obierz ziemniaki, grubo posiekaj. Bierzemy garnek i dodając olej, wkładamy przygotowane ziemniaki. Następnie dodaj przyprawy.

po oczyszczeniu brzucha łososia z łusek, zwiń je przyprawami i dodaj kroplę oleju. Po wymieszaniu wszystkiego rozłóż na ziemniakach. Po pokrojeniu imbiru w paski kładziemy go na rybie i posypujemy bułką tartą i solą.

zaleca się umieszczenie glinianego garnka w jeszcze nie rozgrzanym piekarniku. Temperatura wymagana do gotowania wynosi 180 stopni. Po godzinie danie jest gotowe-posyp je koperkiem i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Marynowany imbir - 51   kcal/100g
  • Brzuch łososia - 310   kcal/100g

Podobne przepisy