Meat Pai
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój mięso w średniej wielkości kostkę. Pokrój grzyby.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 3:
Smażyć na oleju roślinnym.
Krok 4:
Dodaj pokrojone grzyby.
Krok 5:
Dodaj pokrojoną w kostkę cielęcinę.
Krok 6:
Dodaj sól, pieprz, zirę, trochę bulionu wołowego. Dusić przez 10-15 minut.
Krok 7:
Zrób kruche ciasto. Ciasto rozwałkować na ceramiczną formę (125 g ciasta, objętość formy - 300 ml) i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 14 minut.
Krok 8:
Włóż nadzienie do przygotowanej formy z ciasta.
Krok 9:
Na wierzchu "Zamknij" tłuczkiem do ziemniaków (możesz dodać trochę startego sera).
Krok 10:
Piec 7-10 minut w 180 stopniach.
Krok 11:
Mięso Pai jest gotowe! Finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g