mięso Pai

bardzo satysfakcjonujące danie, za które rodzina podziękuje. Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 35 % 21 g
węglowodany 52 % 31 g
338 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój mięso w średniej wielkości kostkę. Pokrój grzyby.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na oleju roślinnym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj pokrojone grzyby.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pokrojoną w kostkę cielęcinę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj sól, pieprz, zirę, trochę bulionu wołowego. Dusić przez 10-15 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zrób kruche ciasto. Ciasto rozwałkować na ceramiczną formę (125 g ciasta, objętość formy - 300 ml) i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 14 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż nadzienie do przygotowanej formy z ciasta.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na wierzchu "Zamknij" tłuczkiem do ziemniaków (możesz dodać trochę startego sera).

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec 7-10 minut w 180 stopniach.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Mięso Pai jest gotowe! Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Sól kuchenna - 0   kcal/100g

Podobne przepisy