ciasto z ryżem, fasolą i rybą

lubisz kulinarne odkrycia? Wypróbuj ten przepis.
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 30 % 11 g
węglowodany 49 % 18 g
193 kcal
IG: 11 / 89 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto francuskie rozmrozić wcześniej. Ugotuj ryż. Czas gotowania 30 minut (mam ryż w torebkach, czas gotowania może się różnić w zależności od odmiany ryżu, patrz instrukcja na opakowaniu).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podczas gotowania ryżu gotuj fasolę w osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podsmaż cebulę na patelni, dodaj fasolę, gotuj przez kolejne 5 minut, przełóż do miski i ostudź.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgnieć rybę widelcem, usuń kości. drobno posiekaj warzywa i ubij jajka. Do fasoli dodaj ugotowany ryż, ryby, zioła. Wszystko wymieszaj, pieprz do smaku. Wlać jajka i połączyć wszystko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój ciasto na 2 części (jedna nieco większa od drugiej). Rozwałkuj duży i połóż na blasze do pieczenia. Rozłóż nadzienie równomiernie. Zamknij drugą warstwę ciasta, ściśnij krawędzie i posmaruj żółtkiem (możesz po prostu użyć wody). Włącz piekarnik z wyprzedzeniem (10-20 minut). Piec 20-25 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Finita! Smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Różowy łosoś konserwowy - 136   kcal/100g

Podobne przepisy