skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto francuskie rozmrozić wcześniej. Ugotuj ryż. Czas gotowania 30 minut (mam ryż w torebkach, czas gotowania może się różnić w zależności od odmiany ryżu, patrz instrukcja na opakowaniu).
Krok 2:
Podczas gotowania ryżu gotuj fasolę w osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut.
Krok 3:
Podsmaż cebulę na patelni, dodaj fasolę, gotuj przez kolejne 5 minut, przełóż do miski i ostudź.
Krok 4:
Rozgnieć rybę widelcem, usuń kości. drobno posiekaj warzywa i ubij jajka. Do fasoli dodaj ugotowany ryż, ryby, zioła. Wszystko wymieszaj, pieprz do smaku. Wlać jajka i połączyć wszystko.
Krok 5:
Pokrój ciasto na 2 części (jedna nieco większa od drugiej). Rozwałkuj duży i połóż na blasze do pieczenia. Rozłóż nadzienie równomiernie. Zamknij drugą warstwę ciasta, ściśnij krawędzie i posmaruj żółtkiem (możesz po prostu użyć wody). Włącz piekarnik z wyprzedzeniem (10-20 minut). Piec 20-25 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Krok 6:
Finita! Smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Różowy łosoś konserwowy - 136 kcal/100g