kotlety grzybowe Dolina lalek

Spróbuj tych kotletów, oczarują Cię)).
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 5 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 31 % 4 g
60 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i ugotuj pieczarki. Wystarczy 5-10 minut gotowania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozbij jajka do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj grzyby na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj cebulę na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż starte grzyby i cebulę do miski na jajka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj śmietanę i mleko.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mąkę, sól i pieprz.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mieszaj, aż będzie gładka.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasmaruj formę olejem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż mieszankę jajeczno-grzybową do formy. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy