chaczapuri z rozdrobnionych ziemniaków z serem i czosnkiem

Spróbuj-nie możesz zapomnieć!Gwarantowana zabawa! Ile lat to robię, tyle lat naćpałem! Zrób więcej-nie wystarczy wszystkim))!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 6 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 43 % 13 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zetrzyj ser na grubej tarce, zmiażdż czosnek prasą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podziel ser na pół. W jednej połowie dodaj jajko i zioła. Za pomocą tej masy posmaruj zapiekankę na wierzchu, aby uzyskać skórkę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj drugie jajko i pozostały ser z czosnkiem i majonezem. To jest puste miejsce na samą zapiekankę. Zawsze przygotowuję go, zanim zacznę pocierać ziemniaki, ponieważ nie lubię, gdy ziemniaki zaczynają ciemnieć. Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce i dodaj do przedmiotu obrabianego. Sól, pieprz.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść w naczyniu do pieczenia. Na zdjęciu - kształt Ø26cm.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzchu, na całej powierzchni, równomiernie umieść odłożoną masę serową.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piec w rozgrzanym piekarniku w 180 * 40 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I oto - finał! Połączenie prostoty i eterycznego smaku jest przed tobą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy