kotlety z ciecierzycy
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
namocz ciecierzycę przez noc. Rano spuść wodę, spłucz ciecierzycę, zalej nową wodą i gotuj przez pół godziny. Następnie wrzuć do durszlaka.
w naczyniu przenieś gotowaną ciecierzycę, posiekaną cebulę, przyprawy, czosnek. Nasiona kminku i kardamonu najlepiej zmielić w moździerzu. Posiekaj wszystko w blenderze, aby uzyskać jednorodne mięso mielone. Dodaj drobno posiekany koperek do mięsa mielonego.
uformuj paszteciki z ciecierzycy mokrymi rękami i przenieś na natłuszczoną blachę do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C przez 15 minut. Podawaj & nbsp;kotlety z ciecierzycy na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g