kotlety z ciecierzycy

pyszne wegetariańskie kotlety z ciecierzycy to po prostu bajka! Chude, ale sycące kotlety.
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 12 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 75 % 40 g
233 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h 40 min

namocz ciecierzycę przez noc. Rano spuść wodę, spłucz ciecierzycę, zalej nową wodą i gotuj przez pół godziny. Następnie wrzuć do durszlaka.
w naczyniu przenieś gotowaną ciecierzycę, posiekaną cebulę, przyprawy, czosnek. Nasiona kminku i kardamonu najlepiej zmielić w moździerzu. Posiekaj wszystko w blenderze, aby uzyskać jednorodne mięso mielone. Dodaj drobno posiekany koperek do mięsa mielonego.
uformuj paszteciki z ciecierzycy mokrymi rękami i przenieś na natłuszczoną blachę do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C przez 15 minut. Podawaj & nbsp;kotlety z ciecierzycy na gorąco.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kardamon - 311   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ciecierzyca - 364   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy