kulki z kurczaka

praktycznie grzybowa julienne w filecie z kurczaka! Jak wszystkie przepisy kulinarne klanu & quot; Lip & quot;-łatwe i proste!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 14 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 8 % 2 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zdjęcie ogólne

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filet z kurczaka ubić, doprawić solą i pieprzem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na filet połóż mielone grzyby

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zamknij filety ze wszystkich stron, tworząc kulkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Owinąć powstałą kulkę folią natłuszczoną olejem roślinnym. Piec w piekarniku przez 30 minut w 200*. Następnie otwórz folię i pozwól kulkom się zrumienić przez 5 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Imbir w proszku - 335   kcal/100g

Podobne przepisy