kulki z kurczaka
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zdjęcie ogólne
Krok 2:
Filet z kurczaka ubić, doprawić solą i pieprzem
Krok 3:
Na filet połóż mielone grzyby
Krok 4:
Zamknij filety ze wszystkich stron, tworząc kulkę
Krok 5:
Owinąć powstałą kulkę folią natłuszczoną olejem roślinnym. Piec w piekarniku przez 30 minut w 200*. Następnie otwórz folię i pozwól kulkom się zrumienić przez 5 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Imbir w proszku - 335 kcal/100g