pieczeń z boczniakami

bardzo niezwykłe i smaczne, Dekoracja do każdego stołu!!!
dream_891Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 13 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 8 % 2 g
208 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

pokrój grzyby, smaż do miękkości, sól.
zmiel więcej niż połowę mięsa w maszynce do mięsa z cebulą, resztę pokrój na kawałki 1 cm.
wymieszaj mięso mielone i stopniowo dodawaj wodę, Odrzuć mięso mielone.
wymieszaj przyprawę i wlej trochę na folię spożywczą.
połóż połowę mięsa mielonego, dociśnij i wlej połowę żelatyny na wierzch.
połóż połowę nadzienia, po bokach pozostaw 2 cm bez nadzienia.
delikatnie zwiń rolkę, zawiąż po bokach i jeszcze jedną warstwę folii. Zanurz we wrzącej wodzie na 1,5 godziny, ostudź i pokrój.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy