pieczeń
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
pokrój grzyby, smaż do miękkości, sól.
zmiel więcej niż połowę mięsa w maszynce do mięsa z cebulą, resztę pokrój na kawałki 1 cm.
wymieszaj mięso mielone i stopniowo dodawaj wodę, Odrzuć mięso mielone.
wymieszaj przyprawę i wlej trochę na folię spożywczą.
połóż połowę mięsa mielonego, dociśnij i wlej połowę żelatyny na wierzch.
połóż połowę nadzienia, po bokach pozostaw 2 cm bez nadzienia.
delikatnie zwiń rolkę, zawiąż po bokach i jeszcze jedną warstwę folii. Zanurz we wrzącej wodzie na 1,5 godziny, ostudź i pokrój.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g