galaretowate ciasto majonezowo kwaśna śmietana z nadzieniem z kapusty

okazuje się delikatne, bardzo smaczne ciasto, spróbuj. Zrób więcej-nic nie zostanie! Przygotowanie tego ciasta nie zajmuje dużo czasu. W rezultacie wychodzi delikatne i bardzo smaczne ciasto galaretkowe na majonezie z kapustą. Spróbuj, spodoba ci się.
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 4 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 30 % 9 g
201 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec galaretowate ciasto z kapustą na majonezie i śmietanie? Drobno posiekaj kapustę, wymieszaj z drobno posiekanym koperkiem. Umieść w naczyniu do pieczenia. Rozpuść margarynę i polej kapustą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka, dodaj majonez, śmietanę, sól, pieprz. Dobrze wszystko wymieszaj. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie dobrze wymieszaj

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ciasto wylać na kapustę i włożyć do piekarnika. Piec w 180*do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy