suflet z serem i boczkiem Mulholland Drive

niesamowita przekąska na święta i nie tylko. Taki suflet można przygotować z boczkiem, mostkiem, warzywami — zielonym groszkiem, szparagami lub marchewką. Wymyśl własne nadzienie. Eksperymentować.
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 9 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 25 % 8 g
226 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1. Brałem boczek TM & quot; obrzeża & quot;. Niekoniecznie. Tylko mój wybór.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Pokrój boczek. Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Umyj, osusz, posiekaj warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Połącz jajka ze śmietaną i zmiękczonym masłem. Mieszaj trzepaczką, aż będzie gładka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, ubij wszystko na puszystą masę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6. Dodaj boczek, ser, zioła. Wymieszać.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7. Posmaruj foremki odrobiną masła, lekko posyp bułką tartą (opcjonalnie).

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    8. Krakersy nie są konieczne, a jeśli nadal używasz, to-drobny & quot; pył & quot; krakersy.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    9. Wlać mieszaninę jajek do ramekinów. Umieść je na blasze do pieczenia wypełnionej do połowy gorącą wodą i wyślij do piekarnika nagrzanego do 160* na 20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy