suflet z serem i boczkiem Mulholland Drive
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1. Brałem boczek TM & quot; obrzeża & quot;. Niekoniecznie. Tylko mój wybór.
Krok 2:
2. Pokrój boczek. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 3:
3. Umyj, osusz, posiekaj warzywa.
Krok 4:
4. Połącz jajka ze śmietaną i zmiękczonym masłem. Mieszaj trzepaczką, aż będzie gładka.
Krok 5:
5. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól, ubij wszystko na puszystą masę.
Krok 6:
6. Dodaj boczek, ser, zioła. Wymieszać.
Krok 7:
7. Posmaruj foremki odrobiną masła, lekko posyp bułką tartą (opcjonalnie).
Krok 8:
8. Krakersy nie są konieczne, a jeśli nadal używasz, to-drobny & quot; pył & quot; krakersy.
Krok 9:
9. Wlać mieszaninę jajek do ramekinów. Umieść je na blasze do pieczenia wypełnionej do połowy gorącą wodą i wyślij do piekarnika nagrzanego do 160* na 20 minut.
Krok 10:
Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g