sernik z czerwoną rybą
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj składniki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 2:

Umyj pory, Usuń ciemnozieloną część, pokrój w półpierścienie. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę. Umieść posiekaną cebulę na patelni. Dodaj masło.
Krok 3:

Dodaj liście szpinaku.
Krok 4:

Dusić na średnim ogniu przez 5-7 minut.
Krok 5:

Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce. Ubij miękki ser z jajkami, dodaj twardy ser i jeszcze raz ubij.
Krok 6:

Dodaj posiekane warzywa, ubij.
Krok 7:

Zdejmij cebulę z ognia i dodaj pokrojoną w dużą kostkę rybę, sól i czarny pieprz do smaku, wymieszaj.
Krok 8:

Rozwałkuj ciasto na wymiar Formy do pieczenia, rozprowadź na patelni. Ułóż warstwę cebuli z rybą.
Krok 9:

Rozłóż część mieszanki sera.
Krok 10:

Kolejna warstwa ryby z cebulą.
Krok 11:

Kolejna część mieszanki serów. I piec w rozgrzanym piekarniku do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g

