sernik z czerwoną rybą

pyszne ciasto na rodzinny obiad . Łatwe I Proste!Szybko i smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 10 g
tłuszcze 51 % 21 g
węglowodany 24 % 10 g
236 kcal
IG: 36 / 64 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj pory, Usuń ciemnozieloną część, pokrój w półpierścienie. Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę. Umieść posiekaną cebulę na patelni. Dodaj masło.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj liście szpinaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dusić na średnim ogniu przez 5-7 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj twardy ser na drobnej tarce. Ubij miękki ser z jajkami, dodaj twardy ser i jeszcze raz ubij.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj posiekane warzywa, ubij.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zdejmij cebulę z ognia i dodaj pokrojoną w dużą kostkę rybę, sól i czarny pieprz do smaku, wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozwałkuj ciasto na wymiar Formy do pieczenia, rozprowadź na patelni. Ułóż warstwę cebuli z rybą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż część mieszanki sera.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kolejna warstwa ryby z cebulą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kolejna część mieszanki serów. I piec w rozgrzanym piekarniku do miękkości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy