makaron pod sosem serowo-śmietanowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
do sosu: rozpuść masło w rondlu, dodaj mąkę, wszystko ubij.
dodaj mleko lub śmietanę i jeszcze raz ubij.
dodaj przyprawy do smaku, ubij żółtka i jeszcze raz ubij, a następnie dodaj starty ser (możesz zostawić łyżkę stołową na posypce) i podpal, podgrzej, aż ser się stopi. Makaron polać sosem i wstawić do piekarnika na 10 minut lub do momentu pojawienia się skórki. Następnie możesz posypać gotowy makaron pozostałym serem.
do sosu: rozpuść masło w rondlu, dodaj mąkę, wszystko ubij.
dodaj mleko lub śmietanę i jeszcze raz ubij.
dodaj przyprawy do smaku, ubij żółtka i jeszcze raz ubij, a następnie dodaj starty ser (możesz zostawić łyżkę stołową na posypce) i podpal, podgrzej, aż ser się stopi. Makaron polać sosem i wstawić do piekarnika na 10 minut lub do momentu pojawienia się skórki. Następnie możesz posypać gotowy makaron pozostałym serem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g