kosze jabłkowe

Słodkie szybkie kosze podbiją twoje serce! .
TretyakoshaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 28 % 15 g
węglowodany 65 % 35 g
295 kcal
IG: 9 / 57 / 34

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ciasto francuskie, wstępnie schłodzone. W ten sposób łatwiej jest kroić. Pokrój w kwadraty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozwałkuj każdy pasek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na środku kładziemy obrany kawałek jabłka lub połowę małego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej pół łyżeczki cukru na środek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Szczypanie krawędzi

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podciągamy krawędzie po drugiej stronie, również ściskamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Koszyczek

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na środku możesz umieścić kawałek Marmolady, jak na zdjęciu. Możesz fantazjować o włożeniu jagód, orzechów.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Danie gotowe)

BJU biorąc pod uwagę 20 gr Marmolady jak na zdjęciu: kcal: 282,44
B 3,55 GR
G 11,96 GR
u 40,11 GR

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g

Podobne przepisy