kosze jabłkowe
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto francuskie, wstępnie schłodzone. W ten sposób łatwiej jest kroić. Pokrój w kwadraty.
Krok 2:
Rozwałkuj każdy pasek
Krok 3:
Na środku kładziemy obrany kawałek jabłka lub połowę małego.
Krok 4:
Wlej pół łyżeczki cukru na środek.
Krok 5:
Szczypanie krawędzi
Krok 6:
Podciągamy krawędzie po drugiej stronie, również ściskamy.
Krok 7:
Koszyczek
Krok 8:
Na środku możesz umieścić kawałek Marmolady, jak na zdjęciu. Możesz fantazjować o włożeniu jagód, orzechów.
Krok 9:
Danie gotowe)
BJU biorąc pod uwagę 20 gr Marmolady jak na zdjęciu: kcal: 282,44
B 3,55 GR
G 11,96 GR
u 40,11 GR
B 3,55 GR
G 11,96 GR
u 40,11 GR
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g