placuszki twarogowe z bananami

pyszny, łatwy, niedrogi przepis dla każdego!
ElżbietaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 10 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 55 % 12 g
81 kcal
IG: 17 / 83 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

włóż twaróg do miski, rozgnieć widelcem.
drobno posiekaj banana (lub zetrzyj), Dodaj do twarogu.
dokładnie wymieszaj.
wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub posmaruj masłem. Połóż na nim twaróg łyżką, piecz w piekarniku przez 10-15 minut na średnim ogniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g

Podobne przepisy