placki twarogowe z bananami
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
włóż twaróg do miski, rozgnieć widelcem.
drobno posiekaj banana (lub zetrzyj), Dodaj do twarogu.
dokładnie wymieszaj.
wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub posmaruj masłem. Połóż na nim twaróg łyżką, piecz w piekarniku przez 10-15 minut na średnim ogniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g