deser twarogowy z bananem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Ciasto: zmiel płatki na mąkę. Połącz twaróg, cukier.zam., mąkę i jajko zagnieść ciasto. Lekko przylega do dłoni. Dzielimy na 2 części, pod 2 bananami.
2. Rozwałkuj ciasto, niezbyt cienkie.
3. Banan kładziemy bliżej jednej z krawędzi i zawijamy w rolkę, ściskając krawędzie.
4. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Rozłóż pyszne i wyślij do nagrzanego piekarnika. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
smacznego!
2. Rozwałkuj ciasto, niezbyt cienkie.
3. Banan kładziemy bliżej jednej z krawędzi i zawijamy w rolkę, ściskając krawędzie.
4. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Rozłóż pyszne i wyślij do nagrzanego piekarnika. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g