deser twarogowy z bananem

niesamowicie pyszny i zdrowy deser dla miłośników bananów.
ElżbietaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 11 g
tłuszcze 6 % 2 g
węglowodany 58 % 18 g
111 kcal
IG: 11 / 89 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
1. Ciasto: zmiel płatki na mąkę. Połącz twaróg, cukier.zam., mąkę i jajko zagnieść ciasto. Lekko przylega do dłoni. Dzielimy na 2 części, pod 2 bananami.
2. Rozwałkuj ciasto, niezbyt cienkie.
3. Banan kładziemy bliżej jednej z krawędzi i zawijamy w rolkę, ściskając krawędzie.
4. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Rozłóż pyszne i wyślij do nagrzanego piekarnika. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy