nadziewane kalmary

Poczęstuj domowe te pyszne kalmary.
IriskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 69 % 11 g
tłuszcze 25 % 4 g
węglowodany 6 % 1 g
88 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min
podsmaż grzyby z cebulą, dodaj posiekane jajka. Zanurz kalmary we wrzącej wodzie na 1-2 minuty, po ich oczyszczeniu. Posiekaj mieszankę grzybów i jajek. Włóż do głębokiego naczynia.

na wierzch z majonezem zmieszanym z keczupem lub koncentratem pomidorowym. Wstawić do piekarnika na 40-60 min 160-180 stopni

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kalmary smażone - 175   kcal/100g
  • Kalmary gotowane - 110   kcal/100g
  • Kalmary świeże - 74   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy