nadziewane kalmary
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
podsmaż grzyby z cebulą, dodaj posiekane jajka. Zanurz kalmary we wrzącej wodzie na 1-2 minuty, po ich oczyszczeniu. Posiekaj mieszankę grzybów i jajek. Włóż do głębokiego naczynia.
na wierzch z majonezem zmieszanym z keczupem lub koncentratem pomidorowym. Wstawić do piekarnika na 40-60 min 160-180 stopni
na wierzch z majonezem zmieszanym z keczupem lub koncentratem pomidorowym. Wstawić do piekarnika na 40-60 min 160-180 stopni
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g