bajgle z gotowego ciasta francuskiego ze skondensowanym mlekiem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
uwielbiam domowe wypieki i ciągle rozpieszczam moich ulubionych czymś pysznym, ale nie zawsze można znaleźć czas na złożone desery, w takich momentach pomaga mi gotowe ciasto francuskie i banoschka gotowanego skondensowanego mleka, które, nawiasem mówiąc, można zastąpić dowolnym dżemem.
rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, pokrój w trójkąty. Rozłóż skondensowane mleko na szerokiej krawędzi i złóż bajgiel. Rozłóż nasze bajgle na blasze do pieczenia, posmaruj jajkiem i piecz bajgle ze skondensowanym mlekiem przez dosłownie 20 minut. To wszystko!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g