bajgle z gotowego ciasta francuskiego ze skondensowanym mlekiem

pyszne bajgle dla zagorzałych łakomczuchów! Szybkość gotowania i doskonały smak Jest to bardzo szybkie, bezzapachowe i bardzo smaczne danie.

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 26 % 17 g
węglowodany 64 % 42 g
350 kcal
IG: 0 / 38 / 62

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

uwielbiam domowe wypieki i ciągle rozpieszczam moich ulubionych czymś pysznym, ale nie zawsze można znaleźć czas na złożone desery, w takich momentach pomaga mi gotowe ciasto francuskie i banoschka gotowanego skondensowanego mleka, które, nawiasem mówiąc, można zastąpić dowolnym dżemem.
rozwałkuj ciasto na cienką warstwę, pokrój w trójkąty. Rozłóż skondensowane mleko na szerokiej krawędzi i złóż bajgiel. Rozłóż nasze bajgle na blasze do pieczenia, posmaruj jajkiem i piecz bajgle ze skondensowanym mlekiem przez dosłownie 20 minut. To wszystko!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy