skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki: skrzydełka z kurczaka, sos sojowy, olej roślinny, sok cytrynowy, czosnek.pastamedgorczycasol, przyprawy
Krok 2:
Przygotuj skrzydła, rozłóż na patelni
Krok 3:
Drobno posiekaj czosnek
Krok 4:
Przygotuj marynatę: sos sojowy, olej, sok z cytryny, czosnek, objętość.makaron, miód, musztarda, sól, przyprawy wszystko mieszamy
Krok 5:
Napełnij skrzydła marynatą.Lepiej marynować na zimno w nocy.
Krok 6:
Układamy na grillu
Krok 7:
Smacznego
aby przygotować skrzydełka z grilla na grillu, należy je marynować w marynacie (najlepiej przez całą noc). Aby to zrobić, weź głęboką miskę lub emaliowaną patelnię, wlej tam sos sojowy, olej, koncentrat pomidorowy, musztardę, miód, dodaj sok z cytryny lub limonki, naciśnij czosnek przez prasę, a także dodaj do rondla. Wlej resztę przypraw. Następnie dobrze zagniatamy marynatę, aż będzie gładka. Wkładamy skrzydła do marynaty, zamykamy pokrywką lub folią spożywczą - i wysyłamy na noc do lodówki! Przed gotowaniem wyjmujemy skrzydła z marynaty, rozkładamy na przygotowanym grillu i doprowadzamy do gotowości na średnim ogniu. Około 40 minut. skrzydełka grilla na grillu są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g